Panasonic samarbejder med Panopto om at styrke indsatsen for optagelse af forelæsninger

Panasonic Business løfter sløret for et teknisk samarbejde med leverandøren af all-in-one-videoplatformen Panopto. Sammen skal de to virksomheder levere færdige løsninger til videoplatforme til universiteter og virksomheder.

Det nye samarbejde vil gøre det muligt at sammenkoble Panasonics fjernstyrede kameraer med Panoptos forelæsningsplatform. Det vil give studerende, der ikke kan deltage i forelæsninger, eller som ønsker at gense dem, lettere adgang til studiemateriale.

Panasonic har udviklet et såkaldt virtuelt USB-program, som forbinder Panasonics fjernstyrede kameraer, såsom AW-HE40, med Panoptos optagelsessystem, udelukkende via IP og uden behov for hverken HDMI- eller SDI-forbindelser. Det er lig med færre ledninger, adapters og PowerPoints og gør det muligt at skabe et miljø, der kan kontrolleres kun ved hjælp af IP. Netop denne type IP-infrastruktur er velegnet til universiteternes store auditorier og til virksomheder ved møder og oplæring.

Som supplement til Panopto-systemet gør Panasonics serversoftware til automatisk sporing, AW-SF200, det muligt at følge eksempelvis en forelæser rundt i auditoriet ved hjælp af flere fjernstyrede kameraer. Panopto-systemet optager herefter den automatiserede video, hvilket giver en komplet automatiseret løsning.

Både Panasonic og Panopto har gjort API-oplysningerne gratis tilgængelige online med henblik på at understøtte integrationen med systemer som Crestron. Det betyder, at AV-installatører kan tilpasse auditorier eller konferencefaciliteter, så de passer til det aktuelle behov ved hjælp af Panasonics fjernstyrede kameraer, projektorer og skærme samt Panopto-optageren, som alt sammen er forbundet via et Creston-system, der gør det muligt at styre og skifte kilde.

Panasonics og Panoptos system kan anvendes i multiroom-miljøer, hvor systemet indsamler lyd-, video- og præsentationsdata simultant. Dataet opbevares i en sikker platform, som gør det muligt at livestreame eller senere afspille forelæsninger, webinarer, konferencer og andre typer arrangementer.

Hvad der begyndte som et teknisk samarbejde mellem to af branchens førende spillere, er nu endt som en distributionsaftale, der ved at integrere Panopto i Panasonics produktportefølje vil gøre nye ekstraordinære løsninger tilgængelige for Panasonics kunder.

Integrationen mellem Panopto og Panasonic vil begynde i Tyskland.

For mere information om Panasonic Visual System Solutions, besøg venligst:

https://business.panasonic.dk/visual-system/