Panasonic og Canon præsenterer 4K video-over-IP live på NAB 2016

Canon og Panasonic præsenterer resultatet af en ny 4K og HD video-over-IP-løsning (VoIP), som er udviklet i samarbejde på NAB 2016.

VoIP er en teknologi til transmission af HD-video over IP-netværket i næsten realtid – nok til problemfri videoswitching. Panasonic og Canon har samarbejdet om en VoIP-demo for 4K / 60p transmission.

På årets NAB-messe vil et 10GB ethernetkabel forbinde Panasonics (C3607) og Canons (C3627) stande. Begge stande er udstyret med et 4K kamera, og hos Panasonic vil du også finde en 4K videoserver. Sammen vil de to stande demonstrere et system, hvor brugerne kan vælge at se video fra serveren ved hjælp af en VoIP-gateway med support fra switching-software.

VoIP-gatewayen konverterer 4K / 60p baseband-signaler til IP-pakker og bruger TICO-komprimering for at kunne overføre op til tre kanaler i 4K / 60p på et enkelt 10 GB ethernet-kabel. Det muliggør to-kanals 4K / 60p-signaler eller otte-kanals HD-signaler i en 1U-størrelse, der støtter SMPTE 2022, SMPTE og SMPTE FUD 2059 35, samt tid-synkronisering via IP-netværket.

Panasonic tilsluttede sig officielt IP Media Systems-alliancen i marts 2016. I fremtiden forventer selskabet at indbygge VoIP-gateway-funktionalitet i al videoproduktionsudstyr.

Læs mere om Panasonic Broadcast her: http://business.panasonic.dk/professional-camera/.