Panasonic tilføjer varicam lt TIL CINEMA-SORTIMENTET

Panasonic har udvidet sortimentet af cinema-produkter med VariCam LT, et let, kompakt kamera, som har mange af funktionerne fra 4K VariCam 35.

Kameraet beholder muligheden for at optage i både 4K (4096 x 2160) og UHD (3840 x 2160). Det har høj opløsning, lavt brus, stort dynamikområde og en filmisk dybdeskarphed.

For at bibeholde ’VariCam-looket’ er det nye kamera udstyret med en 35mm single-chip MOS-sensor, som fra begyndelsen er udviklet til VariCam 35, og som har et lige så stort dynamikområde. Det garanterer en præcis billedegengivelse over hele billedet, lige fra de mørke områder til fuldt dagslys.

Sensoren har to grund-ISO-indstillinger på 800 og 5000. At have to analoge kredse betyder meget for højere opløsning uden øget brus.

Desuden tilbyder VariCam LT mulighed for udskiftning er objektiv fra EF (standard) til PL (tillvalg), og øger dermed udvalget af anvendelig objektiver.

Kameraet klarer 60fps i 4K og har også en ny ”sensor centre crop mode”, som tillader 240fps for  slowmotion i både HD og 2K.

Det er omkostningseffektivt i både drift og workflow takket være colour grading i kameraet, AVC-Ultra codec og et væld af indspilningsformater (4K/UHD/2K/HD proxy).

VariCam LT frigives fra marts 2016.