Godt indeklima til shopping

Panasonic præsenterer en ny helhedsløsning for varme- og kølesystemer i detailhandlen, uanset størrelse, kompleksitet og konfiguration. Med den nyeste teknologi inden for styring og energieffektivitet kan systemerne spare både energi og reducere CO2-udslippet.

Dansk detailhandel kan nu få en helt ny varme- og køleløsning i høj kvalitet, der også er stabil og energieffektiv. Samtidig sikrer systemerne et godt og behageligt indeklima.

– Vi er stolte af, at vi nu kan tilbyde en bred vifte af førende varme- og køleløsninger på markedet, der specifikt imødekommer behovene i detailhandelen – fra helt små butikker og op til mere komplekse projekter. Med vores produktportefølje kan vi tilbyde den enkelte forhandler den bedste løsning til lige netop deres projekt, siger Panasonics landechef, Tomas Bærholm.

Eksempler på løsninger:
1. Butikker mellem 500 og 2.000 m2:

En ECOi-løsning til detailprojekter, hvor der er brug for en løsning af høj kvalitet til et lille budget. ECO G VRF er designet til bygninger med begrænsede strømforsyningsmuligheder, og hvor CO2-udslippet skal reduceres. Løsningen gør det muligt at producere varme selvom omgivelserne er kun -25 grader, og effektivitetsmålet, COP, er 7,28. Det betyder, at løsningen giver 7,28 gange så meget energi tilbage, som den bruger i drift.

  1. Butikker mellem 150 og 500 m2:

Mini ECOi-løsningen er med sit 2-rørs VRF-system en løsning, der giver mellem 11 kW og 16 kW kølekapacitet og fås i tre størrelser. Det kan være forbundet med op til ni indendørsenheder. Løsningen giver en COP-værdi på 6,55 ved en køledrift på -10 grader.

  1. Butikker mellem 70 og 150m²:

PACi-løsningen er designet med blæsere, motorer, kompressorer og varmevekslere, som giver en høj COP-værdi, der er rangeret som en af de højeste i sin klasse. R2-rotationskompressoren sikrer en øget stabilitet og systemets fjernbetjening er koblet til internettet, hvilket giver en tovejs kontrol enten på stedet eller på afstand. Løsningen har derudover en SCOP-værdi på 5,3.