Sådan holder du temperaturen nede i serverrummet

Serverrum – små som store – kan hurtigt blive overophedede, og det stiller store krav til den køleløsning, din virksomhed bruger. Løsningen skal kunne køre hele døgnet, og konsekvenserne ved et udfald er langt større end lidt ekstra sved på panden. I forbindelse med Panasonics overgang til det grønne kølemiddel R32 i 2018, lancerer virksomheden nu sin første serie, som er målrettet serverrum.

 

Serverrum indeholder avanceret teknologi og mange maskiner, som kan blive enormt varme. Den varme, som it-udstyret udleder, gør, at køleanlæggene i serverrum skal kunne meget mere end den slags køleanlæg, du har hjemme i dit eget hus. Panasonics nye Z-TKEA-serie er specielt udviklet med varme serverrum i sigte, og løsningerne er udviklet til at holde en konstant og stabil temperatur i rummet. Serien er udstyret med en innovativ backup-løsning, som sørger for, at rummet holdes tilpas nedkølet – selv ved strømafbrud.

 

Miljøvenligt kølemiddel
Den nye Z-TKEA-serie bruger det nye kølemiddel R32, som har en lavere indvirkning på den globale opvarmning sammenlignet med traditionelle kølemidler. Desuden er R32 mere energieffektivt end andre kølemidler, hvilket er med til at give Z-TKEA-serien en flot energimærkning på A+++ og en SEER-værdi på 8,5. Enhederne i serien kan operere på fuld kapacitet i udendørs temperaturer på helt ned til –20 °C, og kompressoren fortsætter med at producere kulde selv helt ned til –22 °C.

 

Back-up-enhed forhindrer nedetid
For at sikre at køleanlægget virker konstant og for at forlænge enhedernes levetid, er Z-TKEA-serien udstyret med en kontrolenhed (PAW-SERVER-PKEA), som administrerer to enheder på én gang. Kontrolenheden holder øje med, at de to enheder har det samme antal operationelle timer. Og hvis en af enhederne går ud, sikrer systemet, at den anden enhed tager over, hvilket gør, at virksomheden undgår overophedninger i serverrummet med skade på udstyr og økonomiske konsekvenser til følge.

 

Kontrolenheden giver desuden med det samme meldinger og opdateringer til den, der administrerer serverrummet eller bygningen, så eventuelle fejl eller ændringer i temperaturen kan udbedres. Skulle der opstå en situation, hvor temperaturen overstiger den ene enheds kapacitet, vil den anden enhed, som står i stand-by, starte op, så de sammen kan få temperaturen ned.

 

Det har aldrig været nemmere at holde øje med køleanlægget i virksomhedens serverrum. Med det cloud-baserede overvågningssystem, Panasonic RAC WiFi-kit (CZ-TACG1), kan den, der administrerer bygningen eller serverrummet fjernstyre systemet og kontrollere temperatur og energiforbrug via en smartphone eller tablet.

Z-TKEA-løsningerne er tilgængelige fra 2,5kW og op til 7,1kW. Der er 5 års garanti på kompressoren.

 

Læs mere på https://www.aircon.panasonic.eu/DK_da/