100.000 mennesker uden lys modtager soldrevne lanterner

Panasonic leverer 100.000 soldrevne lanterner til mennesker i områder uden elektricitet og tager del i kampen mod dødelige røgskader fra alternativ belysning. Du kan deltage i udviklingen af designet på lanternerne.

Panasonic leverer 100.000 soldrevne lanterner til områder uden elektricitet som en del af projektet ‘Cut out the darkness’. Projektet sætter fokus på de områder i verden, hvor indbyggere ikke har adgang til elektricitet.

Alternativ belysning skaber dødelige røgskader
Cirka 1,3 milliarder mennesker lever i dag uden elektricitet. Mange af dem afbrænder derfor istedet animalsk fæces og petroleum for at få belysning og opvarmning, hvilket forårsager dødelige røgskader. Det anslås, at cirka 1,9 millioner mennesker hvert år dør af sådanne skader.

For at udbrede kendskabet til dette problem, har Panasonic afholdt en konkurrence, hvor deltagerne i konkurrencen har dekoreret de mange skærme på lanternerne. De første 111 lamper blev leveret til en lille landsby på Sumba Island i Indonesien. I videoen nedenfor kan du se reaktionerne fra de mennesker, der modtog lanterner, og hvor meget det betyder for dem at få, det vi tager forgivet – nemlig lys.

Giv dit kreative bidrag med
Tag del i konkurrencens anden runde og indsend dine forslag på mønsteret til lanternerne under temaet ‘dyr’. Der bliver udvalgt hundrede forskellige designs blandt de ideer, der får flest stemmer.

Læs mere om Cut out the darkness og følge konkurrencen på Facebook.