200 tommer fra 1,5 meter

Panasonic lanserer utskiftbar optikk med rekordkort projeksjonsavstand (throw ratio) for 3-chip DLP-projektorer.

Den nye ET-D75LE90-optikken med ultrakort projeksjonsavstand gjør det mulig å avkorte avstanden med ca. 60 prosent sammenlignet med tradisjonell optikk med kort projeksjonsavstand. Dette er plassbesparende og gjør det mulig å bruke projektor i flere miljøer og områder.

Når optikken monteres på en 3-chip DLP-projektor kan man vise et bilde på 200 tommer fra kun 1,5 meters avstand. Til sammenligning krever dette fire meter med tradisjonell optikk.

– Optikken gir nye muligheter og fordeler. Projektor kan brukes i rom som tidligere ikke var egnet, kostnader kan reduseres grunnet mindre krav til oppsett og bilder kan vises i nye miljøer for å fange og begeistre publikum, sier Hartmut Kulessa, markedssjef i Panasonic.

Den nye optikken supplerer Panasonics eksisterende portefølje utviklet for 1-chip DLP-projektorer (ET-DLE030). Begge løsningene sørger for fleksibilitet og er kompatible med eldre projektormodeller.

EON Reality er spesialister innen 3D-visualiseringsløsninger, og har benyttet Panasonics optikk med ultrakort projeksjonsavstand til å skape videovegg-løsninger der publikum omgis av bilder og lyd. Løsningen heter lcube og brukes blant annet innen utdanning og underholdning.

– Takket være denne nye optikken har vi designet en ny generasjon kompakte lcube-løsninger som tar 40 prosent mindre plass uten å gå i kompromiss med blant annet oppløsning, lysstyrke og skjermstørrelse. Teknologien for 3-chip DLP-projektorer vil forbedre kvaliteten av 3D-opplevelsen i EON lcube-løsningen, sier Mats Johansson, CEO i EON Reality.

For mer informasjon, gå til http://business.panasonic.no/visual-system/aa-co-pilot-case-study-english/aa-co-pilot-case-study-english/aa-co-pilot-case-study-english