Panasonic satser på live-produktion på NAB

I sidste uge løb NAB 2017 af stablen, og her afslørede Panasonic endnu flere detaljer om deres 360-graders prototypekamera, som blev vist for første gang på IBC. Ifølge Panasonic bliver kameraet tilgængeligt fra august måned i år.

Systemet består af et kamerahoved og en baseenhed, og det benytter fire kameraer til at producere 360-graders video i ukomprimeret 4K med et billedformat på 2:1 (også kaldet equi-rectangular video). Kameraets aktive live stitching-funktion, hvor billederne ”sys” sammen i realtid, kombineret med den ultralave forsinkelse sikrer billedgengivelse i høj kvalitet svarende til post-produceret indhold. Det gør kameraet skræddersyet til live-transmittering af sportsevents, koncerter og andre store begivenheder.

Med 4K-billedet (3840×1920) får tilskueren en levende oplevelse. Foruden automatisk kontrol af eksponering og hvidbalance, sikrer kameraets aktive live-stiching-funktion også, at stitching-positionen automatisk skifter for at gøre billedet så præcist og naturligt som muligt.

Derudover introducerede Panasonic også en kommende tilføjelse til sortimentet af udendørs remote-kameraer. Full HD-kameraet AW-HR140 bliver udstyret med en højfølsom 1/2.86-type 3MOS broadcast-sensor, og det forventes at komme på hylderne i juni 2017.

Kameraet bibeholder broadcast-billedkvaliteten med en robusthed, som ikke tidligere er set i broadcast-kamerasystemer. Kameraet tåler både vand, støv, vind og salt. Derudover er det udstyret med en vinduesvisker og indeholder branchens første pantilt-vibrationskompensation D.I.S.S. (Dynamic Image Stabilizing System). Det gør det muligt at installere kameraet i hårde udendørsmiljøer uden behov for et kamerahus.

Lynhurtigt drev

Der blev også offentliggjort flere detaljer om på AU-XPD3 expressP2-drevet med ThunderboltTM 3-grænseflade, som Panasonic også forventer at lancere i juni 2017.

AU-XPD3-drevet er udviklet til at optimere dataoverførslen på ​​expressP2-kort til 4K-videooptagelser, og det kører med cirka den firedobbelte hastighed af USB3.0. Ved ti Gbps kan tre timers indhold indspillet i AVC-Intra4K422 (4K/24p) på et 512-GB ExpressP2-kort fx aflæses på cirka syv minutter.

Oprustning af switcher-sortimentet

Panasonic styrkede også sit switcher-sortiment på Las Vegas-udstillingen med introduktionen af ​​AV-HLC100 live-produktionscenteret. Det kombinerer en 1 ME-switcher, en enhed til kamerafjernstyring og lydmixer-funktioner, foruden IP og traditionelle videoind- og udgange.

Liveproduktions-centeret gør det muligt for en enkelt person at styre produktionen, hvilket især er nyttigt ved live-sending af fjernstyrede kameraoptagelser. Det fungerer direkte med Panasonic PTZ og systemkameraer, som det automatisk registrerer og opkobler ved hjælp af IP eller via SDI.

Switcherne lanceres i USA til efteråret og bliver tilgængelige i Europa omkring starten af 2018.

Panasonic tildeles nu rettigheder til ARCAM

Og så kan Panasonic afsløre, at de er blevet tildelt de europæiske distributionsrettigheder til ARCAM af AR+. Den eksklusive aftale, som dog ikke inkluderer Frankrig, bygger bro mellem robotkamerasystemet og Panasonics studiekameraer. Denne sammensmeltede løsning er målrettet nyheds- og sportsstudier samt koncerter, underholdningsshows og stop motion-animationsspecialister.

For mere information om Panasonics Broadcast og Pro-AV-produkter, besøg venligst: http://business.panasonic.co.uk/professional-camera/products-and-accessories/broadcast-and-proav