EL CLASICO FOR FØRSTE GANG I 4K

Panasonics professionelle 4K-kamera, AK-UC3000, har leveret første live 4K udsendelse af Barcelona vs Real Madrid ‘El Clasico’-kamp.

En af de største klubbrag i fodboldens verden, El Clasico, vises i 170 lande med et anslået publikum på 600 millioner seere. Den spanske broadcast-virksomhed MEDIAPRO har beskæftiget flere end 300 fagfolk og syv OB-lastbiler, en af dem udstyret med otte Panasonic 4K kameraer, for den sensationelle 4K liveudsendelse.

Tilbage i november 2015 efterspurgte den spanske fodboldturnering La Liga broadcast i højeste kvalitet, hvilket fik MEDIAPRO til at afprøve ti af de nye AK-UC3000 studiekameraer ved den første El Clasico kamp i sæsonen på Real Madrids Santiago Bernabeu Stadion. Prøven gav fremragende resultater.

Til returopgøret på Barcelonas Camp Nou stadion blev AK-UC3000 igen valgt. Denne gang sammen med det nye ROP-betjeningspanel, som tilbyder flere funktionaliteter og muligheder i arbejdet med højere broadcast-kvalitet. Betjeningspanelet blev udviklet i samarbejde mellem Panasonic og MEDIAPRO.

“Panasonic lytter til os som kunder og har udviklet de ting, vi har behov for i vores dag-til-dag produktion. For eksempel en gammakurve designet til sport. De har også opgraderet selve hardwaren og inkluderet ekstra udgange, som er meget nyttigt på mobile enheder,” siger Dani Lozano, ‘El Clasico’-producent hos Mediapro,

”Da omkostningerne er moderate, installationen enkel og integrationen med tredjepartsprodukter nem, håber vi, at Barcelona vs. Real Madrid vil være en kickstart for high-end 4K produktion i Spanien,” siger Toni Felíu, ProAV Senior Manager til hos Panasonic Spanien.

“4K er ikke fremtiden, det er nu. Jeg tror, at for virksomheder som os er produktion i 4K ved at blive standard,” tilføjer Dani Lozano.

Læs mere om Panasonics Visual Systems på vores website.