Panasonic gør det lettere at installere varmepumper

Elektrificering er en af de løsninger på verdens klimaudfordringer, som blev diskuteret og forhandlet på COP21 i Paris – og varmepumper spiller en vigtig rolle i den sammenhæng. Panasonic er klar med nye løsninger, der gør det lettere at opsætte varmepumper.

Panasonic præsenterer nu en serie af trevejs HR-kontrolbokse i sortimentet Heat Recovery. Boksene har flere tilslutningsporte, som gør installationen nemmere og designet lettere og mere effektivt.

“Panasonics nye trevejs-kontrolbokse er en spændende udvikling inden for HR-bokse. De er kompakte, har nye muligheder og er hurtigere at installere. De nye bokse vil især være nyttige ved installationsprojekter på fx hoteller, hvor tilslutningspladsen er begrænset,” siger Tomas Bærholm, landechef for Panasonic Heating og Cooling, Danmark.

De nye HR kontrolbokse kan fås med fire, seks eller otte forbindelsesporte. Det giver installatørerne stor fleksibilitet, når de skal vurdere forskellige faktorer ved installationen såsom rørføring, design med videre.

Den danske energi- og klimaplan fra 2012 er en af de mere ambitiøse, da den har til formål at sikre, at Danmark er fri for fossile brændstoffer i 2050. Det skal blandt andet ske ved at mindske brugen af fossile brændsler til produktion af el og varme, således at produktionen er fri for fossile brændsler allerede i 2035. Der er med andre ord et stort elektrificerings potentiale i Danmark, som især kan udnyttes med Panasonics energieffektive varmepumper.